Kannanotto: Kaikki keinot käyttöön ilmastonmuutoksen torjunnassa

Medialle 14.8.2018, julkaistavissa heti

Kansanedustaja, keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Hanna Kosonen:
Kaikki keinot käyttöön ilmastonmuutoksen torjunnassa

Pääministeri Juha Sipilä otti viikonloppuna kantaa luonnon monimuotoisuuden ja lähiluonnon puolesta. Hän nosti myös hallitusneuvotteluissa 2015 keskustan kynnyskysymykseksi EU-politiikan lisäksi kunnianhimoisen ilmastopolitiikan. Ilmastotutkijoiden tilastot ovat kertoneet synkkää totuutta ja vuosikausia, mutta viimeistään kuiva ja ylikuuma kesä on havahduttanut suomalaiset ilmastonmuutoksen todellisuuteen.

”On aivan selvää, että ilmastopolitiikan pitää olla tämän hallituksen tapaan seuraavienkin hallitusten ykköskysymyksiä. Ilmastonmuutos vaatii tekoja enemmän kuin puheita, uskallusta enemmän kuin tuumailua”, sanoo keskustan ilmasto-, energia- ja ympäristölinjauksen puheenjohtaja Hanna Kosonen.

Teot puhuvatkin Sipilän hallituksen puolesta ilmastopolitiikassa. Tällä hallituskaudella Suomi on noussut Germanwatchin maailman valtioiden ilmastotoimien vertailussa kuudenneksi sijalta 29. Vielä vuonna 2015 edellämme olivat Romanian ja Intian kaltaiset maat. Myös World Economic Forum on nostanut Suomen sijalta 12 sijalle 4 maailman valtioiden valmiudessa Pariisin ilmastosopimuksen vaatimaan energiamurrokseen.

”Suomi on Ruotsin ohella ainoana EU-maana asettanut tavoitteen hiilineutraaliudesta vuoteen 2045 mennessä. Tämäkään ei valitettavasti riitä. Ilmastonmuutos etenee vauhdilla ja lisätoimia tarvitaan kipeästi”, Kosonen toteaa.

Lisätietoja:
Hanna Kosonen, puh. 040 717 1114