Kosonen mukana Olympiakomitean liikuntapoliittisessa podcastissa

Tulevalla vaalikaudella on erinomainen mahdollisuus saada liikunta ja urheilu nousuun. Lähtökohtia on muun muassa tutkimustiedossa, liikuntapoliittisessa selonteossa ja puolueiden poliittisissa ohjelmissa. Tällainen viesti välittyi Olympiakomitean uuden Liikuntapolitiikka-podcastin jaksosta, jossa vieraina olivat kansanedustaja Hanna Kosonen keskustasta, varapuheenjohtaja Veli Liikanen vihreistä ja toimitusjohtaja Mikko Salonen Olympiakomiteasta.

On tärkeää, että tulevalla vaalikaudella saadaan uusia resursseja liikunnan ja urheilun käyttöön. Näin saadaan liikuntaan ja urheiluun vaikuttavampia toimia, ja säästöjä koituu erityisesti sosiaali- ja terveysmenoihin

Kosonen piti myös tärkeänä, että jatkossa liikuntaa edistettäisiin enemmän pitkäaikaisella toiminnalla hankkeiden sijaan. Hän kaipasi jatkuvaa perusrahoitusta esimerkiksi Liikkuva koulu -tyyppiseen toimintaan. Lisäksi hankkeiden kehittämiä hyviä käytäntöjä tulisi levittää nykyistä paremmin.

–  Kun hankehakeminen ja siihen liittyvä rumba jäisi vähemmälle, voitaisiin keskittyä enemmän itse toimintaan, Kosonen sanoi.

Kuuntele lisää Hannan ajatuksista liikunnasta – koko jakson löydät täältä http://liikuntapolitiikka.libsyn.com/