Rinteen hallituksella suuntana taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävä Suomi

– Sain vetää osaamisen, sivistyksen ja innovaatioiden ryhmää hallitusneuvotteluissa ja olen kokonaisuuteen hyvin tyytyväinen. Seuraavien vuosien aikana satsaamme kaikille koulutusasteille, perusta laitetaan kuntoon, sanoo Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Kosonen.

– Merkittävää on se, että koko koulutuspolku on nyt kokonaisuus, jossa jokainen lapsi, nuori ja aikuinen halutaan pitää mukana oppimassa uutta. Maan hallitus tulee vahvistamaan omilla ohjelmilla varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen laatua sekä tasavertaisia mahdollisuuksia kouluttautua heti pienestä pitäen.

– Oppivelvollisuusikää nostetaan ja samalla varmistetaan että yksikään nuori ei jää ilman tukea ja reititystä tulevaisuutta kohti.

– Suomeen luodaan myös uusi harrastamisen malli Islannin tapaan, jossa koulupäiviin liitetään mahdollisuus jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisaan harrastukseen. Tämä muutos on äärimmäisen tärkeä askel ennaltaehkäisevään suuntaan, jossa tavoitteena on lasten ja nuorten hyvä olo sekä vointi.

– Olen myös hyvin iloinen, että keskustalainen tulee johtamaan seuraavien vuosien tiede-, korkeakoulu-, kulttuuri- ja liikuntapolitiikkaa. Olemme tehneet valtavasti töitä noiden alojen hyväksi viime vuosina ja nyt tämä työ tulee ministerin salkun myötä näkyvämmin esille, Kosonen iloitsee.

Lisätietoja: kansanedustaja Hanna Kosonen, puhelin 040 717 1114