Tiedote 11.4.2018: Keskustan Hanna Kosonen: Kehysriihessä lisärahaa pienituloisille ja koulutukseen

Medialle 11.4.2018, julkaistavissa klo 20.00

 

Eriarvoistumista ennaltaehkäistään monilla täsmätoimilla pienituloisille ja koulutukseen, iloitsee keskustan kansanedustaja Hanna Kosonen hallituksen kehysriihen päätöksistä. Kosonen nostaa esiin erityisesti vähimmäispäivärahojen ja takuueläkkeen korottamisen sekä lääkekaton alentamisen.

– Pienimmät sairauspäivärahat, kuntoutustuki ja isyys-, äitiys- ja vanhempainpäivärahat nousevat yli 80 euroa kuukaudessa. Viime vuonna hallitus korotti näitä päivärahoja yli 20 eurolla, eli kokonaisuudessaan pienimmät päivärahat ovat nousseet Sipilän hallituksen aikana yli 100 eurolla kuukaudessa.

Koulutuspuolelta Kosonen kehuu panostuksia varhaiskasvatukseen ja toisen asteen opintotuen oppimateriaalilisään, kun toisen asteen maksuttomuutta vielä selvitetään.

– Keskustan tavoitteiden mukaisesti varhaiskasvatuksen laatuun satsataan. Koulut ovat voineet hakea jo vuosia tasa-arvorahaa, ja nyt päiväkoditkin nostetaan samaan sarjaan. Tasa-arvoraha mahdollistaa pienemmät ryhmäkoot ja enemmän henkilöstöä niillä alueilla, joilla sosioekonominen tausta on matalampi, eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsen Kosonen toteaa.

– Toisen asteen kustannukset ovat herättäneet paljon huolta koulutuksen tasa-arvosta. Oppimateriaalilisä kohdentuu eniten apua tarvitseville sekä helpottaa pienituloisten perheiden lasten opiskelua lukiossa ja ammatillisessa koulutuksessa.

Kehysriihen muista päätöksistä Kosonen tuo tyytyväisenä esiin perhevapaalta palaavien äitien tukemisen, ylivelkaantuneiden ja asunnottomien auttamisen, kohtuuhintaisen vuokra-asuntotuotannon lisäämisen ja lukuisat panostukset työllisyyden edistämiseen.

 

Lisätietoja:

Kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.)

Kaakkois-Suomen vaalipiiri, Savonlinna

040 717 1114