Tiedote 12.12.2017: Kosonen ja Turunen kiittävät: Tuki Mikkelin Muistille ja Punkaharjun Lustolle edistää matkailua Etelä-Savossa

Sodan ja rauhan keskus Muisti Mikkelissä saa 300 000 euroa ja Suomen Metsämuseo Lusto Punkaharjulla saa 250 000 euroa valtion rahoitusta ensi vuonna, esitti eduskunnan valtiovarainvaliokunta tänään 12.12.2017 täydennyksinä ensi vuoden talousarvioon. Kaakkois-Suomen vaalipiirin savonlinnalaiset kansanedustajat Hanna Kosonen (kesk.) ja Kaj Turunen (sin.) ovat tyytyväisiä Etelä-Savoon tuleviin panostuksiin.

Turunen toimi yhtenä Sinisten neuvottelijana, kun näistä valtiovarainvaliokunnan lisäyksistä neuvoteltiin.

– Hienoa, että valtio tukee Sodan ja rauhan keskus Muistin perustamista Mikkeliin. Muisti on uudenlainen, henkilökohtaisella tasolla ja uutta tekniikkaa hyväksi käyttävä sodista kertova tieto- ja oppimiskeskus. Lisäksi voin olla oikein tyytyväinen myös Metsämuseo Luston saamaan toiminta-avustukseen Punkaharjulla, Turunen myhäilee.

Kosonen teki syksyllä talousarvioaloitteen lisämäärärahan saamiseksi Suomen Metsämuseo Lustolle ja kiittää valtiovarainvaliokuntaa myös Muisti-keskuksen rahoituksesta.

– Sekä Lusto että Muisti ovat rahoituksen ansiosta yhä merkittävämpiä matkailukohteita ja avainasemassa Etelä-Savon matkailun edistämisessä. Luston laajat kokoelmat ja näyttelyt esittelevät monipuolisesti suomalaista metsäkulttuuria ja nykyaikaista biotaloutta. Päämajakaupunki Mikkeli on puolestaan juuri oikea paikka Sodan ja rauhan keskus Muistin perustamiseen näin Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi, Kosonen kehuu.

Punkaharjulla sijaitseva Suomen Metsämuseo Lusto on metsäkulttuurin valtakunnallinen erikoismuseo ja asiantuntijaorganisaatio, joka vahvistaa suomalaista metsäsuhdetta ja viestii metsän merkityksistä Suomen aineelliselle ja henkiselle hyvinvoinnille menneisyydestä tulevaisuuteen. Mikkeliin perusteilla olevasta Sodan ja rauhan keskus Muistista tulee kansainvälisesti ja kansallisesti merkittävä tieto- ja oppimiskeskus, joka välittää viime sotien ajan tapahtumat ja kokemukset uusimman näyttelyteknologian avulla. Se tulee kertomaan suomalaisten lasten, naisten ja miesten tarinan talvi-, jatko- ja Lapin sodissa ihmislähtöisestä näkökulmasta.

Lisätietoja:
Kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.), puh. 040 717 1114
Kansanedustaja Kaj Turunen (sin.), puh. 050 512 0663