Tiedote 7.11.2017: Keskustan Kosonen: ”Suomeen biotalouden Slush”

Julkaistavissa heti

Keskustan kansanedustaja Hanna Kosonen ja Euroopan metsäinstituutin neuvonantaja Esko Aho esittävät, että Suomessa järjestettäisiin tulevaisuudessa biotalouden startup-tapahtuma. Slushin konseptin mukaisesti tapahtuma kokoaisi alan toimijat yhteen ja tarjoaisi Suomelle mahdollisuuden profiloitua bio- ja kiertotalouden kärkimaana.

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) aloitteesta Suomelle on laadittu kiertotalouden tiekartta. Kosonen heittää pallon kaupungeille ja kunnille, koska julkiset toimijat ovat muutoksessa avainasemassa.

– Kaupunkien ja kuntien pitää ottaa vahva rooli kiertotalouden vauhdittajana. Ne voivat muun muassa toimia kiertotalouden kokeilualustana ja kerätä yhteen alan yritykset ja muut toimijat, Kosonen visioi. – Kunnat voivat myös tehdä kestäviä hankintoja ja helpottaa asukkaiden kierrätystä.

Entinen pääministeri Esko Aho ja eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsen Hanna Kosonen puhuivat tiistaina 7.11. Euroopan metsäinstituutti EFI:n järjestämässä bio- ja kiertotalousseminaarissa Brysselissä. EFI:n hallituksessa olevan Kososen mielestä kiertotalous avaa mahdollisuuksia kestävälle talouskasvulle.

– Jätevirtojen materiaalit on saatava kiertoon, on tuotettava kestävämpiä tuotteita ja käytettävä raaka-aineet tehokkaasti.

Euroopan metsäinstituutti EFI on Euroopan laajuinen metsäntutkimuksen yhteistyöelin, jolla on 28 jäsenmaata ja 115 eri tutkimusaloihin suuntautunutta jäsenorganisaatiota 37 maassa. EFI:n päämaja sijaitsee Joensuussa.

 

Lisätietoja:

Hanna Kosonen
040 717 1114