Tieodote: Hanna Kosonen valittiin valtiovarainvaliokunnan jäseneksi

Keskustan eduskuntaryhmän esittämänä ja eduskunnan tänään täysistunnossaan hyväksymänä Hanna Kosonen valittiin valtiovarainvaliokunnan jäseneksi. Entuudestaan Kosonen toimii talousvaliokunnan varapuheenjohtajana ja ympäristövaliokunnan jäsenenä.

  • Olen kiitollinen omalle eduskuntaryhmälleni luottamuksesta. Valtiovarainvaliokunnassa käsitellään maamme taloutta koskevat asiat ja se täydentää hyvin talousvaliokunnan tehtäviäni. On kunnia hoitaa tätä tärkeää tehtävää, sanoo Hanna Kosonen

Valtiovarainvaliokunnan tehtävänä on käsitellä muun muassa julkisen talouden suunnitelmaa, valtion talousarvioesitystä ja lisätalousarvioesitykset sekä verolait ja valtion lainanottoa koskevat asiat.

Kosonen valittiin valiokunnan jäseneksi äitiyslomalle jäävän Katri Kulmunin tilalle. Valtiovarainvaliokunta on jakaantunut kahdeksaan jaostoon, joiden tehtävänä on toimialansa mukaisesti valmistella valiokunnan käsiteltävänä olevia asioita. Kosonen tulee toimimaan verojaostossa, sekä työ- ja elinkeinojaostossa.

Tiedote julkaistu 20.12.2021