Kansanedustaja Hanna Kosonen: Eduskunta myöntää joululahjarahoja maakunnan tiehankkeisiin ja Saimaan matkailuun

Eduskunnan valtionvarainvaliokunta päätti mietinnössään ensi vuoden budjetin lisäyksistä eli joululahjarahoista. Savonlinnan seudulle saadaan mukava potti esimerkiksi tiehankkeisiin, Saimaan matkailuinfraan ja Piispanhuvilan kunnostamiseen.

-On hienoa, että Tanhuvaaran kevyenliikenteen väylän suunnitteluun saadaan rahoitusta 400 000 euroa. Kevyen liikenteen väylä Tanhuvaaraan palvelee niin alueen asukkaita kuin opiston käyttäjiä yhtenäisenä liikuntapaikkana. Kattavat hyväkuntoiset väylät lisäävät turvallisuutta ja kannustavat liikkumaan jalkasin tai polkupyörällä, keskustan savonlinnalainen kansanedustaja Hanna Kosonen sanoo.

Mikkelin Suurlahdentien perusparannuksen suunnitteluun osoitetaan 100 000 euroa. Myös Mikkelin Sodan ja rauhan keskus Muisti saa tukea joululahjarahoista.

Joululahjarahoilla tuettujen hankkeiden myötä Saimaa on askeleen lähempänä Unescon maailmanperintökohdestatusta. Jakovaroista osoitetaan 300 000 Saimaan luontomatkailuinfran kohentamiseen.

Summalla on tarkoitus muun muassa tukea retkeilykohteita, rakentaa kanoottilaitureita ja kunnostaa Oravin luotsitupa matkailijoiden käyttöön.

Alueen matkailua ja luonnossa virkistäytymistä tukee myös 100 000 euron potti Savonlinnassa sijaitsevan Piispanhuvilan kunnostamiseen.

Etelä-Savon työelämä saa 150 000 euron panostuksen väliinputoajat työmarkkinoilla -palveluun.

-Eduskunnan päättämät kohdennukset täydentävät hyvin Itä-Suomi-ohjelman matkailusatsauksia. Suuri kiitos Heli Järviselle yhteistyöstä.