Hannasta sanottua…

”Sitkeä ja lahjakas uurastaja”

Olen tuntenut Hannan nuoresta lähtien. Hannan tarmokas ja määrätietoinen eteneminen opiskelu-, urheilu- ja työelämässä on ollut ihailtavaa. Hannan saavuttamat maailmanmestaruudet hiihtosuunnistuksessa ovat osoitus suuresta lahjakkuudesta, mutta ennen kaikkea ne ovat vaatineet sitkeää ja periksiantamatonta uurastamista.

Jos milloin, niin nyt tarvitaan eduskuntaan sitkeitä uurastajia.

Nyt Hanna on suunnistamassa eduskuntaan maamme ja maakuntamme asialle.

Olen ilolla seurannut Hannan teemoja vaalityössä. Nuorten tulevaisuus, liikunnan merkitys meille kaikille, matkailun ja metsän, biotalouden ja sen myötä yritystoiminnan merkitys maakunnallamme ovat olleet Hannan keskeisiä teemoja.

Maamme ja maakuntamme huomisen huolien osalta Hanna on erinomaisesti kartalla.

Nyt on koittanut Hannan aika.

Markku Lehtosaari
kunnallisneuvos Savonlinna

”Hannalla riittää pitkäjänteisyyttä”

Tutustuin Hannaan eurovaalien aikana. Hänestä välittyi alusta alkaen kova tekemisen meininki, aito halu vaikuttaa ja konkreettinen osaaminen esim. Itä-Suomelle tärkeissä biotalouden kysymyksissä.

Entisenä kestävyysurheilijana Hannalla varmasti riittää sitkeyttä ja pitkäjänteisyyttä tiukoissakin tilanteissa ja niitähän politiikassa riittää. Eduskuntaan tarvitaan osaavia tekijöitä.

Riikka Pakarinen
Metsäteollisuus ry, biotaloudesta vastaava edunvalvontapäällikkö, Euroopan parlamentin jäsen 2009-2014, Keskustan varapuheenjohtaja 2012-2014

”Hanna tuntee kaakkoisen Suomen”

Kaakkois-Suomen asiat laajemmin tuntevana ja taitavana hän on hyvä ehdokas myös meille parikkalalaisille.

Jani Halme
media-alan ammattilainen, Parikkala

”On ollut ilo seurata Hannan uraa”

Politiikasta ja suunnistuksesta löytyy paljon yhtäläisyyksiä.  Hanna  on osoittanut taitonsa niissä molemmissa. Parhaaseen  lopputulokseen päästäkseen on osattava arvioida useita tekijöitä  ja jaksettava  tehdä lujasti töitä.

On ollut ilo seurata Hannan uraa. Tuin Hannaa jo europarlamenttivaaleissa 2014 ja minä haluan tukea häntä näissä eduskuntavaaleissakin. Hanna tuntee vaalipiirinsä vahvuudet ja kehityskohteet. Me tarvitsemme Hannan osaamista eduskunnassa.

Kauko Rauhansalo
kunnallisneuvos

”Osaava, rohkea ja kovakuntoinen”

Politiikassa tarvitaan nyt osaamista, pitkäjänteisyyttä ja rohkeutta. Hannalla on näitä kaikkia on yhdistyneenä kovaan kuntoon ja vahvaan aatteseen. Eikun eduskuntaan!

Olavi Ala-Nissilä
KHT-Tilintarkastaja, entinen Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsen

”Raikkaita otteita ja yhteistyökykyä”

Kun tutustuin Hannaan työn kautta, hän teki vaikutuksen laaja-alaisilla näkemyksillään sekä päättäväisellä asioiden eteenpäin viemisellä. Hanna ei pelkästään puhu, hän tekee.

Hannalle rakkaita ja tärkeitä asioita ovat mm. Kaakkois-Suomen elinvoimaisuus, lasten, aikuisten ja perheiden hyvinvointi, luonto sekä puhdas suomalainen ruoka. Näiden asioiden puolesta hän puhuu ja toimii niin pienissä kuin suurissakin teoissa.

Arvostan Hannan kykyä viedä asioita eteenpäin raikkaalla otteella, yhteistyöllä ja keskustellen. Hannasta saadaan Kaakkois-Suomelle pätevä ja määrätietoinen, kovaa painetta kestävä kansanedustaja.

Taina Korell
Tanhuvaaran Urheiluopiston rehtori 2006-2014, Helsingin liikuntaviraston yhteyspäällikkö 2014-

”Elämän arvot kohdallaan”

Tutustuin Kososen perheeseen Kosolan kylän läheisyydessä keskellä rauhallista Savoa, jossa minulla on kesäpaikka. Hanna kasvoi terveen luonnon parissa, positiivisessa ja lämpimässä perheympäristössä, jossa elämän arvot olivat ja ovat kohdallaan ja jossa ne syvästi ymmärretään.

Hanna kehittyi älykkääksi, ympäristönsä arvot ja tarpeet perinpohjin ymmärtäväksi kaunottareksi, joka kaiken lisäksi oli mestarillinen suunnistaja. Suunnistamisen taito ja perillepääseminen ovat myös politiikan peruskysymyksiä. Molemmat laadut kertovat luonteesta, joka tunnistaa päämäärät ja joka tietää keinot niiden saavuttamiseen.

Hannan persoonallisuudessa on siihen tarvittavaa sitkeyttä, rehellisyyttä, voimaa – ja huumoria! En voi kuvitella sopivampaa politiikkaan antautuvaa persoonaa vaikuttamaan Suomen päämääriin kasvatuksen, koulutuksen, ympäristösuojelun ja terveen järjenkäytön parissa. Hannalla on tie avoinna pitkälle nousevalle taipaleelle.

Ralf Gothóni
professori, pianisti, kapellimestari