Tiedote 12.8.2020: Inna Kallioinen Hanna Kososen ja Matti Vanhasen avustajaksi

Tiedote 12.8.2020

Keravalainen Inna Kallioinen on aloittanut työt keskustalaisten kansanedustajien Hanna Kososen ja Matti Vanhasen eduskunta-avustajana.

Kallioinen on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri. Hän on lisäksi aikaisemmin opiskellut informaatioverkostoja Aalto-yliopistossa.

Aikaisemmin Kallioinen on työskennellyt valtiolla henkilöstöhallinnollisissa sekä valmistelevissa oikeudellisissa tehtävissä, Euroopan parlamentissa Anneli Jäätteenmäen harjoittelijana ja museo-oppaana.

27-vuotias Kallioinen on kotikaupungissaan Keravalla kaupunginvaltuutettu ja Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja. Hän on ollut aktiivinen opiskelijapolitiikassa, ja viime vuonna hän toimi Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajana.

– Mielenkiinnolla aloitan uudet työt politiikan parissa. Tuoreena juristina koen arvokkaaksi osaamisen syventämisen mahdollisuudeksi sen, että pääsen seuraamaan tarkasti lainsäädäntötyötä ja poliittista keskustelua näköalapaikalta. On hienoa avustaa kahta arvostamaani poliitikkoa heidän yhteiskunnallisesti tärkeässä työssänsä, sanoo Kallioinen.

Kallioinen aloitti työt eduskunnassa maanantaina 10.8.2020 ja työskentelee tehtävässä eduskunta-avustaja Sara Saramäen perhevapaiden ajan ensi kesään saakka.

– Avustajaonneni jatkuu. Olen iloinen siitä, että Inna aloitti minun ja Matti Vanhasen avustajana. Innalla on hyödyllistä oikeudellista ja poliittista osaamista, ja odotan yhteistyötämme. Saralle toivon onnellista perhevapaata, toivottaa Kosonen.

Kallioisen tavoittaa virka-aikana numerosta +358 50 911 9879 ja sähköpostitse inna.kallioinen@eduskunta.fi.

Kuvassa Inna Kallioinen. Kuvaaja: Eveliina Leskelä.